Bryllupstale fra brudens mor og far: Så enkelt skriver du den perfekte tale

Skal din datter gifte seg snart?

Ønsker du å skrive en tale til bryllupet hennes, men er litt usikker på hva innholdet bør være, og hvordan du skal formulere deg?

Talen fra brudens mor og/eller far er en viktig tale i bryllupet, og det er forståelig at det kan føles litt skremmende å skulle holde denne talen.

Men det behøver ikke å være så vanskelig å holde en slik tale, og med noen gode tips i verktøykassa er vi sikker på at dette kommer til å gå helt strålende.

For å hjelpe deg på vei har vi samlet noen gode tips til hvordan du kan holde en minneverdig bryllupstale som brudens mor eller far.

 1. Ønsk velkommen
  Start talen med å ønske brudeparet og gjestene velkommen til festen og gratuler dem med bryllupet. Dette er en fin måte å sette tonen for talen din på, og viser at du ønsker dem alt det beste i deres nye liv sammen.
 2. Del litt fra brudens barndom med gjestene.
  Fortell gjerne litt om hvordan bruden var som barn, og kanskje noen søte episoder som du husker spesielt godt. Dette vil bidra til å skape et personlig og nært bilde av bruden for gjestene.
 1. Gjør brudgommen til en del av talen din.
  Selv om brudgommen ikke er din egen sønn, er han en viktig del av brudens liv og familie. Fortell litt om hvordan dere ble kjent med ham, og hva som gjør ham til en god match for bruden.
 2. Bruk humor.
  Et par velvalgte vittigheter kan bidra til å løsne opp stemningen og gjøre talen din mer minneverdig. Pass likevel på at du ikke overdriver, og at du ikke sårer noen med det du sier.
 3. Gi velmente råd for ekteskapet.
  Del gjerne noen velmente råd for ekteskapet, og by gjerne på din egen livserfaring. Dette kan være nyttig for brudeparet, og viser at du bryr deg om deres felles fremtid sammen.
 4. Lykkeønskninger til brudeparet
  Avslutt talen din med å ønske brudeparet alt det beste. Fortell dem hvor glad du er for at de har funnet hverandre, og at du håper deres ekteskap vil være fylt med kjærlighet, glede og lykke.
 5. Øv deg på talen din.
  Dette er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde en god bryllupstale. Øv deg på å holde talen din foran speilet, eller for noen venner eller familiemedlemmer. På denne måten kan du få en idé om hvordan talen din kommer til å høres ut, og du kan få litt mer selvtillit til å holde den foran et større publikum. Du må gjerne også be de om tilbakemeldinger om hvordan de synes talen høres ut.

Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg med å holde en minneverdig bryllupstale som brudens mor eller far.

Husk at det aller viktigste er at du holder en tale som kommer fra hjertet, og som viser at du bryr deg om brudeparet og deres fremtid sammen.

Avslutningsvis vil vi gi deg noen eksempler på taler fra brudens mor eller far. Disse kan du bruke som en mal eller inspirasjon til din egen tale:

Eksempel på bryllupstale fra brudens mor

Kjære gjester, brudgommen, bruden og alle dere andre som er tilstede i dag.

Jeg vil først og fremst takke dere alle for at dere har kommet hit i dag for å feire denne spesielle dagen med oss. Det betyr veldig mye for meg, og for min kjære datter, at dere har valgt å være med på denne festen.

Jeg vil også benytte anledningen til å takke min kjære mann, brudens far, som har vært en støttespiller gjennom alle årene og har vært med på å forme vår datter til den fantastiske kvinnen hun er i dag.

Og så skal jeg selvfølgelig også si noen ord om min kjære datter. Jeg kan ikke tro at tiden har gått så fort, det virker som om det bare var i går at vi holdt henne i våre armer for første gang. Det har virkelig vært en reise å se deg gå fra å være den søte, lille jenta som alltid ville være med på alt vi gjorde, til å bli den vakre, selvstendige kvinnen som står foran oss i dag. Jeg er så stolt av alt du har oppnådd, og jeg vet at du kommer til å bli en fantastisk kone for brudgommen.

Jeg vil også gjerne si noen ord om brudgommen. Jeg har ikke kjent ham så lenge, men jeg har allerede sett hvor mye kjærlighet og omtanke han har for min datter. Jeg er sikker på at dere to kommer til å ha et lykkelig og harmonisk ekteskap, og jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer for dere.

Til slutt vil jeg ønske dere alt det beste sammen. Jeg håper at dere vil ha mange lykkelige år sammen, og at dere vil huske på å alltid være takknemlige for hverandre. Jeg ønsker dere masse kjærlighet, glede og lykke i deres nye liv sammen. Skål!

Eksempel på tale fra brudens far

Kjære gjester, kjære brudepar,

I dag samles vi her for å feire denne vakre dagen, dagen da vår kjære datter (brudens navn) og hennes elskede (brudgommens navn) blir mann og kone.

Jeg kan ikke beskrive med ord hvor stolt og lykkelig jeg føler meg i dag. (Brudens navn) har alltid vært en så vakker og kjærlig datter for meg, og jeg har sett henne vokse opp til å bli en vakker og moden kvinne.

Og (brudgommens navn), du har gjort en utrolig jobb med å få henne til å føle seg spesiell og elsket hver dag. Du har vært en fantastisk kjæreste og jeg vet at du vil være en enda bedre ektemann.

Jeg ønsker dere to alt det beste sammen. Måtte kjærligheten deres vokse og blomstre hver dag, og måtte dere alltid stå sammen gjennom både oppturer og nedturer.

Så til dere, (brudgommens navn), jeg gir deg min datter med åpne armer og med full tillit til at du vil ta godt vare på henne.

Lykke til med resten av dagen, og takk for at dere har valgt å feire denne spesielle dagen med oss.

Eksempel på tale fra brudens foreldre

Kjære gjester,
Vi er så glad for å være her i dag og feire vår kjære datter (brudens navn) og hennes nye ektemann (brudgommens navn). Det har vært en stor glede for oss å se vår datter vokse opp til å bli den vakre og selvstendige kvinnen hun er i dag, og vi er så takknemlige for at hun har funnet en mann som verdsetter og elsker henne slik som (brudgommens navn) gjør.

Vi vil også gjerne takke (brudgommens navn) for å ha kommet inn i vårt liv og blitt en del av vår familie. Du har vist deg å være en omsorgsfull og lojal partner for vår datter, og vi vet at du vil være en fantastisk ektemann for henne.

Når vi tenker tilbake på vårt eget ekteskap, er det noen ting vi vil dele med dere som vi tror vil være nyttige for dere på veien. For det første vil vi anbefale dere å alltid huske å vise hverandre respekt og omtanke. Et godt ekteskap krever at begge parter gir og tar, og det er viktig å huske å sette pris på hverandre.

For det andre vil vi råde dere til å alltid holde kommunikasjonen åpen. Dette betyr ikke bare å snakke sammen om ting som skjer i livet deres, men også å lytte til hverandres tanker og følelser og å respektere hverandres meninger. Dette kan være spesielt viktig når ting ikke alltid går som planlagt, og det er viktig å huske å jobbe sammen og løse problemer som måtte dukke opp.

Til slutt vil vi anbefale dere å alltid holde rom for moro og latter i ekteskapet deres. Det kan være lett å bli fanget opp i hverdagslige gjøremål og stress, men det er viktig å huske å ha det gøy sammen og å le av ting fra tid til annen. Dette kan bidra til å bringe dere nærmere hverandre og gjøre ekteskapet deres mer givende.

Vi ønsker dere alt det beste for fremtiden, og vi håper at dere vil få mange lykkelige år sammen som ektepar. Vår kjærlighet og vårt ønske om dere skal ha et langt og lykkelig liv sammen, vil alltid være med dere.

Se også: Tekst til bryllupskort – Kjærlighetsdikt – Tekst til bryllupsinvitasjonerBryllupsgave