Brudgommens forlover: 7 råd for å holde en tale som imponerer

Sist oppdatert 13.01.2023

Skal du være forlover til brudgommen i et bryllup?

Da følger det som regel med i “stillingsbeskrivelsen” at du skal holde en tale under bryllupsfesten.

Det kan være utfordrende å skrive en slik tale, da man gjerne ønsker å holde en tale som vil bli husket og satt pris på av både brudgommen, bruden og gjestene.

På denne siden vil du få noen gode råd til hvordan du best kan holde en slik tale. Vi gir deg også et eksempel på en tale fra brudgommens forlover.

Her er noen gode råd for å holde en strålende tale som brudgommens forlover:

  1. Begynn med en engasjerende innledning. Dette kan være en morsom historie om brudgommen eller en hyggelig bemerkning om paret.
  2. Fortell litt om brudgommen. Dette kan være en hyggelig historie om hvordan dere møttes, eller noen av de tingene du beundrer ved ham.
  3. Snakk om paret. Fortell om hva som gjør at brudgommen og bruden passer så godt sammen og hva du tror vil gjøre ekteskapet deres vellykket.
  4. Bruk sitater. Det finnes mange muntre og innsiktsfulle sitater om mann og kvinne, vennskap, kjærlighet og ekteskap som kan passe godt i talen din.
  5. Legg til litt humor. En dose med morsomme anekdoter eller vittigheter kan gjøre talen din mer minneverdig og underholdende.
  6. Tenk gjennom mottakerne. Det er viktig å tenke på hvem talen din skal være rettet mot. Hvem vil være til stede på bryllupet, og hva vil de gjerne høre? Det kan være fristende å fortelle om morsomme og flaue historier fra ungdomstiden til brudgommen, men det er ikke sikkert at gamle tante Magda har lyst til å høre om dem.
  7. Avslutt med en skål. Tradisjonelt avslutter brudgommens forlover sin tale med en skål for bruden og brudgommen. Dette er en fin måte å avslutte talen på og ønske paret lykke til i ekteskapet.

Husk at det viktigste er at talen din kommer fra hjertet og at du ønsker brudgommen og bruden alt godt. Med litt planlegging og forberedelse kan du holde en strålende tale som brudgommens forlover og bidra til å gjøre bryllupet enda mer spesielt og minneverdig.

Eksempel på tale fra brudgommens forlover

Kjære gjester, familie og venner,

Jeg står her i dag for å feire denne spesielle dagen sammen med det nygifte paret, [brudgommens navn] og [brudens navn]. Jeg må innrømme, jeg var litt skeptisk da [brudgommens navn] fortalte meg om [brudens navn] for første gang. Han sa at hun var den mest fantastiske personen han noen gang hadde møtt, og jeg tenkte “ja, ja, vi har hørt det før”. Men så møtte jeg [brudens navn], og jeg må si at jeg ble begeistret på stedet. Hun er vakker, intelligent, omsorgsfull og alltid klar til å hjelpe andre. [Brudgommens navn], du hadde rett, som vanlig.

[Brudgommens navn] og [brudens navn], dere passer så godt sammen. Jeg kan se kjærligheten dere har for hverandre i hvert eneste blikk. Og for å være ærlig, jeg kan også se det når dere krangler om hvem som skal få den siste kakebiten. Men jeg tror dere kommer til å være lykkelige i mange år fremover, så lenge dere husker å dele på kakene.

Jeg vil også gjerne takke [brudgommens navn] for æren av å være brudgommens forlover i dag. Det har vært en stor ære for meg, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å være en god støtte for [brudgommens navn] i tiden fremover. Selv om jeg nok kommer til å måtte minne ham på å dele på kakene fra tid til annen.

Til slutt vil jeg ønske det nygifte paret alt godt for fremtiden. [Brudgommens navn] og [brudens navn], jeg ønsker dere lykke til i ekteskapet, og jeg håper dere får mange år med kjærlighet, glede og lykke sammen. Og husk, del på kakene!

Skål for [brudgommens navn] og [brudens navn]!”

“Kjære brud og brudgom, venner og familie,

Jeg er så privilegert som har fått muligheten til å holde denne talen i dag, og jeg skal gjøre mitt aller beste for å ikke ødelegge dagen for noen.

Først vil jeg bare si at jeg aldri har sett en så lykkelig og vakker brud som deg [brudens navn]. Du stråler virkelig i dag, og det er ingen tvil om at du har funnet den perfekte mannen i [brudgommens navn].

Jeg har kjent [brudgommens navn] i mange år, og jeg kan trygt si at han endelig har funnet sin perfekte match. [Brudgommens navn] er nemlig en av de mest romantiske mennene jeg kjenner. Jeg husker en gang da vi var ute og reiste sammen, og han kjøpte en rose til alle jentene vi møtte på veien. Ja, du hørte riktig – alle jentene. Kanskje ikke den mest lønnsomme investeringen, men det viser bare hvor romantisk han er.

Men det er ikke bare romantikk [brudgommens navn] har å by på. Han er også en av de mest lojale mennene jeg kjenner. Jeg husker en gang da vi var ute på byen, og han nektet å danse med noen andre enn sin kjære [brudens navn]. Selv etter flere timer med dårlige unnskyldninger, nektet han å danse med noen andre. Det er denne lojaliteten som gjør at jeg vet at han vil være en fantastisk ektemann for deg.

Så til dere, [brud og brudgom]. Jeg ønsker dere alt det beste i verden. Jeg håper at dere vil ha mange lykkelige år sammen, og at dere alltid vil huske på hverandre og kjærligheten dere har for hverandre. Gratulerer med dagen, og lykke til med resten av livet deres sammen.”

Se også: Tekst til bryllupskort – Kjærlighetsdikt – Tekst til bryllupsinvitasjonerBryllupsgave