Herrenes tale: Slik holder du en tale som fenger og underholder

Sitter du og river deg i håret fordi du har fått i oppdrag å holde herrenes tale, og ikke vet helt hvordan du skal skrive talen?

Herrenes tale kan være en morsom og underholdende opplevelse, men det krever litt forberedelse og tenkning på hva du ønsker å formidle.

Denne talen kommer gjerne etter damenes tale, og kan betraktes som et morsomt tilsvar til denne.

Her er det åpning for å gi noen godlynte sleivspark til mannen, man kan for eksempel nevne at bak envher mann med suksess, står det en høyst forundret kvinne.

Her er noen gode råd for å holde en god herrenes tale:

 1. Velg et tema og et tonefall som passer til anledningen og tilhørerne.
  Herrenes tale kan være en morsom og spøkefull anledning, men det er viktig å passe på at det ikke blir for sårende eller krenkende.
 2. Bruk sitater eller eksempler som passer temaet.
  Det kan være morsomt å sitere kjente kvinner som har sagt noe om menn, eller å bruke eksempler fra hverdagen som folk kjenner seg igjen i.
 3. Vær ærlig og personlig.
  Det kan være lettere å holde en god tale hvis du er ærlig om dine egne erfaringer og meninger, og det kan også være mer underholdende for tilhørerne.
 4. Det er lov å være litt slem
  Når du holder herrenes tale er det lov å være litt slem og spydig, så lenge det ligger en god intensjon i bunnen, og du avslutter med noen forsonende og gjerne litt rosende ord.
 5. Vær selvironisk og bruk egne erfaringer
  Når du holder herrenes tale kan du gjerne være selvironisk og bruke av dine egne erfaringer på en morsom måte.
 6. Avslutt med en skål
  Når talen er ferdig, kan du be alle kvinnene til stede om å reise seg for å ta en skål for mennene.
 7. Øv deg på talen din.
  Det er viktig å øve deg på talen din slik at du kan levere den med selvtillit og presisjon. Øv deg på timingen og på å holde rytmen i talen.
 8. Ha det gøy!
  Til slutt er det viktigst å ha det gøy mens du holder talen. Husk at det er en anledning for å feire og ha det morsomt, så ikke stress for mye over talen din.

Husk at Herrenes tale skal være en morsom og underholdende opplevelse, og det er viktig å ikke ta det for alvorlig. Ved å følge disse rådene kan du holde en herlig og minneverdig tale som alle vil nyte.

Her er noen gode forslag på tema som du kan ta opp under talen din:

 1. Mannens kjøkkenferdigheter:
  Dette kan være et morsomt tema for å snakke om hva som kreves for å være en god kokk, og hvordan man kan unngå å lage kjøkkenkatastrofer. Her må du gjerne flette inn noen egne erfaringer.
 2. Mannens hobbyer:
  Dette kan være et morsom å snakke om hva menn liker å gjøre på fritiden, og deres lidenskap og entusiasme for dette. Du kan for eksempel snakke om deres forkjærlighet for fotball, gaming eller øl.
 3. Mannens relasjoner:
  Det kan være morsomt å snakke om hva som skal til for å ha et godt forhold med en kvinne, og hva menn gjør for å gå seg bort i relasjoner.
 4. Mannens klesstil:
  Her kan du eksempelvis snakke om hva som er trendy, hva som er passé og hva som er pinlig for menn å ha på seg.
 5. Mannens humor:
  Dette kan være artig å snakke om hva menn synes er morsomt, og hvordan de kan bruke humor i hverdagen.
 6. Mannens reisevaner:
  Dette kan være gøy å snakke om hva menn liker å gjøre når de reiser, hvilke steder de liker å besøke og hvilke opplevelser de liker å ha. Du kan også snakke om forskjellen på hvordan en mann pakker en koffert vs en kvinne
 7. Mannens bil:
  Her kan du for eksempel snakke om hva menn liker å ha i bilen sin, hva som er “must have” og hva som er “never have” i bilen.

Se også: