Damenes tale: Tips og triks for å imponere gjestene

Har du blitt valgt til å holde damenes tale?

Damenes tale kan ofte være en utfordrende tale å skrive. Det er viktig å få gjestene til å le, og samtidig skal man hylle og erte kvinnene for deres gode og mindre gode egenskaper.

Når man skal velge noen som skal levere en slik tale, er det viktig å velge en som kan levere en tale som ikke blir knastørr eller poengløs.

Her er noen gode råd for å holde en god damenes tale:

 1. Sett ting på spissen.
  Bruk klisjeer som at kvinner shopper, prater og rydder mer enn menn. Gjør gjerne noen artige sammenligner, som å sammenligne kvinner med biler, vin, roser eller båter. Dette vil få gjestene til å nikke gjenkjennende og bringe fram latteren.
 2. Bruk sitater.
  Det kan være morsomt å bruke sitater når man holder tale til damene. Husk å fortelle hvem som har sagt sitatet, og ha en liten pause etter sitatet slik at gjestene får tid til å tenke over det.
 3. Vær kreativ.
  Bruk din egen fantasi og tenk på morsomme sammenligninger eller historier som passer til situasjonen.
 4. Pass på å ikke fornærme noen.
  Hold tale på en måte som ikke fornærmer eller krenker noen av gjestene. Det er viktig å være respektfull og ta hensyn til alle som er til stede.
 5. Ikke glem å hyll kvinnen!
  Det er viktig å ha en balanse i talen, slik at den ikke bare blir erting av kvinnene, men at du også viser at du setter pris på dem.
 6. Ha en god tone.
  Hold en god tone gjennom hele talen og unngå å være for seriøs. Talen skal være morsom og hyggelig, ikke alvorlig og trist.
 7. Øv deg på talen.
  Øv deg på talen i forkant, slik at du vet hva du skal si og hvordan du skal si det. Dette vil hjelpe deg med å fremføre talen på en bedre måte.
 8. Ha det gøy.
  Det aller viktigste er at du har det gøy mens du holder tale. Dette vil smitte over på gjestene og gjøre at de også har det gøy.

Med disse rådene i bakhodet, er vi sikker på at damenes tale vil bli en suksess!

Her er noen forslag til morsomme temaer som du kan ta for deg i en damenes tale:

 1. Kvinnens shoppingvaner:
  Du kan snakke om kvinnens shoppingvaner og hvordan dette kan sammenliknes med menns vaner. Menn går på shopping som om de skal på en oppdrag, med en liste og et klart mål i tankene. Kvinner derimot, går på shopping som om de skal på en spa-dag, med åpent sinn og klare til å finne skjulte skatter. Du kan også fortelle historier om dine egne shoppingopplevelser eller de av kvinnene i livet ditt.
 2. Kvinnens prat:
  Du kan snakke om kvinnens evne til å prate, og hvordan dette kan sammenliknes med menns evne til å prate. Du kan også fortelle historier om forskjellene mellom hva kvinner prater om vs. hva menn prater om.
 3. Kvinnens forhold til sminke og klær:
  Du kan snakke om kvinnens forhold til sminke og klær, og hvordan dette kan sammenlignes med menns forhold til dette. Du kan også fortelle historier om hva kvinner bruker tid og penger på, og hva menn bruker tid og penger på.
 4. Kvinnens evne til å multitaske:
  En annen ting kvinner er kjente for, er deres evne til å multitaske. Her kan du dra frem historier om hva kvinner gjør når de multitasker, og sammenligne hva menn gjør når de (forsøker å) multitaskee.
 5. Kvinnens forhold til rengjøring:
  Du kan snakke om kvinnens forhold til rengjøring, og hvordan dette kan sammenliknes med menns forhold til rengjøring. Du kan også fortelle historier om hva kvinner gjør for å holde hjemmet rent, og hva menn gjør for å holde hjemmet rent.
 6. Kvinnens forhold til kjæledyr:
  Du kan snakke om kvinnens forhold til kjæledyr, og hvordan dette kan sammenliknes med menns forhold til kjæledyr. Du kan også fortelle historier om hva kvinner gjør for å ta vare på sine kjæledyr, og hva menn gjør for å ta vare på sine kjæledyr.
 7. Kvinnens forhold til sosiale medier:
  Dersom du ønsker kan du også dra frem forskjeller mellom menn og kvinner når det gjelder sosiale medier. Du kan også fortelle historier om hva kvinner gjør på sosiale medier, og hva menn gjør på sosiale medier.
 8. Kvinnens forhold til hår og hudpleie:
  Her kan du sammenligne kvinnens forhold til hår og hudpleie med menn sitt forhold til det. Du kan også fortelle historier om hva kvinner gjør for å ta vare på håret og huden sin, og hva menn gjør for å ta vare på håret og huden sin.
 9. Kvinnens forhold til ferie og reise:
  Du kan snakke om kvinnens forhold til ferie og reise, og hvordan dette kan sammenliknes med menns forhold til ferie og reise. Du kan for eksempel tenke på hvordan en kvinne pakker kofferten, vs. hvordan en mann gjør det. Du kan også fortelle historier om hva kvinner gjør på ferie, og hva menn gjør på ferie.

Eksempel på damenes tale

Kjære damer,

Først og fremst vil jeg si at det er en ære å få lov til å holde en tale for dere i kveld. Kvinner er som et puslespill, fullt av gåter og overraskelser, men også vakre og fascinerende.

En av de store gåtene jeg har løst i livet, er hvorfor båter og skip alltid kalles “hun”. Etter mye ettertanke, tror jeg jeg har funnet svaret. Båten og kvinnen har en slående likhet i at de begge trenger å bli styrt av en mann for å seile trygt av gårde.

Men likhetene stopper ikke der. Akkurat som båten, endrer mange kvinner navn når de bytter eier. I tillegg er har begge en tendens til å bli dyrere i drift og vedlikehold enn først budsjettert. Begge må også sparkles og males før de kan legge ut på tur. Men det viktigste og farligste er at begge kan dra en mann med seg ned i dypet.

Men selv om kvinner kan være like utfordrende som et fartøy, er det nettopp det som gjør dem så verdifulle og interessante. Jeg har hatt et par langvarige forhold i livet mitt, og det jeg har lært er at kjærlighet og hat ofte er to sider av samme sak. Det er likegyldigheten som er det verste, men heldigvis er det aldri aldri likegyldig å finne når det kommer til dere kvinner.

Så til dere damer i kveld, jeg ønsker dere alle en fremtid fylt med eventyr og oppdagelser. Takk for at dere for å ha gjort livet mitt så interessant og givende. Skål!

Se også: