Brudgommens far / mor: Slik imponerer du gjestene med din bryllupstale

Sist oppdatert 13.01.2023

Planlegger du å tale i din sønns bryllup?

Er du litt usikker på hva du skal si og hva slags innhold en slik tale skal ha?

Som brudgommens far eller mor har du unik mulighet til å ønske bruden velkommen inn i familien gjennom en bryllupstale.

Selv om talen ikke er obligatorisk, kan den være en fin måte å vise din kjærlighet og støtte til bruden på.

På denne siden gir vi noen gode råd til deg som skal holde en slik tale. I tillegg gir vi deg et eksempel på en tale fra brudgommens far og mor.

  1. Hold talen kort
    Først og fremst bør du huske at denne talen kommer etter en rekke andre taler, så det kan være lurt å holde den kort. Det er sannsynlig at mange av poengene du ønsker å få frem allerede er sagt av andre, så unngå å drøvtygge på ting som allerede er nevnt. I stedet kan du fokusere på å forme talen som en hjertelig lykkønskning og velkomst til bruden og hennes familie.
  2. Gjør stas på bruden
    Det kan også være lurt å nevne det bruden har betydd for brudgommen og hans familie. Fortell gjerne om da du først møtte bruden, og hva slags inntrykk du fikk av henne, og hvordan du har sett at din sønn har blomstret sammen med hennel Dette kan være en fin måte å vise at du setter pris på det nye medlemmen av familien og at du ønsker at bruden skal føle seg velkommen i sin nye familie.
  3. Takk brudgommen
    En annen ting du bør huske på er å takke brudgommen for det han har betydd for sin egen familie og barndomshjemmet. Dette kan være en fin måte å vise din stolthet over brudgommen på, og det viser også at du setter pris på den rolle han har spilt i familien.

En god innledning til talen kan være å snakke litt om hvordan du følte da du fikk vite at brudgommen skulle gifte seg, og hvor glad du er for at han har funnet den rette personen i bruden. Dette kan sette tonen for resten av talen og vise at du er glad og stolt over det som skjer.

Avslutningen på talen bør være en oppfordring til bruden og brudgommen om å være lykkelige og ønske dem alt det beste for fremtiden. Dette kan være en fin måte å avslutte talen på og vise at du ønsker det aller beste for det nygifte paret.

Eksempel på tale fra brudgommens far og mor

Kjære brud og brudgommen,

Jeg vil først og fremst takke for at jeg får holde denne talen i dag. Da jeg fikk vite at min sønn skulle gifte seg, var jeg så stolt og glad at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Og når jeg så hvem han hadde valgt å gifte seg med, var jeg ikke i tvil om at han hadde funnet den rette personen.

Bruden, jeg vil ønske deg velkommen inn i familien vår, og du må vite at vi tar i mot deg med åpne armer. Du har betydd så mye for min sønn og vår familie, og vi setter så stor pris på deg. Jeg gleder meg til å se hva fremtiden bringer for dere, og til å være en del av deres liv.

Brudgommen, jeg vil også takke deg for det du har betydd for oss. Du har vært en fantastisk sønn og har alltid gjort oss stolte. Jeg ønsker deg og bruden alt det beste for fremtiden, og håper at dere vil være lykkelige sammen for alltid.

Til slutt vil jeg bare ønske dere begge alt det beste. Jeg håper at dere vil ha en fantastisk bryllupsdag og en enda bedre fremtid sammen. Gratulerer med bryllupet!

Se også: Tekst til bryllupskort – Kjærlighetsdikt – Tekst til bryllupsinvitasjonerBryllupsgave